zaterdag 27 april 2013

PROJECTWEEK: Vierdes met moderne media in M HKA

Het is vrijdagnamiddag en buiten druppelen de laatste uren van de projectweek weg. Wat ze van het M HKA moesten verwachten, wisten de meeste leerlingen van vier niet zo goed. Wat ze kregen was een interactieve rondleiding in het thema van de moderne media.



Op de eerste verdieping van het Museum voor Hedendaagse Kunst prijkt de bevreemdende opstelling 'Optimundus'. Letterlijk vertaald betekent dat iets als 'beste wereld', maar zo zien de meeste beelden er niet uit. Het kunstenaarsduo raadt mensen aan 'zeker te komen kijken, maar er niet te lang te blijven', zo vertelt onze gids.



Na een brainstormsessie worden de vierdejaars erop uit gestuurd om hun persoonlijke vertalingen te maken van de werken, binnen het keurslijf van een bepaalde opgelegde stroming. De 'fontein', bijvoorbeeld, moet hyperrealistisch worden 'vertaald' aan de hand van een dictafoon. Geen eenvoudige klus, maar de route is even belangrijk als de bestemming. 



Op de tweede verdieping worden de jongens geconfronteerd met performancekunsten. 'Geschift', vindt iemand, en daarmee is het doel, te confronteren, bereikt. Wanneer de leerlingen rond halfvier het museum verlaten, ziet de wereld er heel wat anders uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten