dinsdag 23 april 2013

Sportdag derdes: hiphop, survival, speerwerpen, boogschieten en korfbal

De studiezaal op de derde verdieping leek op papier een bijzonder ongewone locatie voor de start van een sportdag, maar tien minuten later gutste het zweet al muzikaal over de vloer. 



Bij hiphopinstructrice Tara was 'even opwarmen' al meteen stevig zwaaien met armen en benen en schudden met je hele lijf. De leerlingen van het derde jaar shaketen vrolijk mee. Ook enkele eerstejaars, die een uurtje geen les hadden, mochten komen dansen.

Pasjes en handbewegingen wisselden elkaar in ijltempo af en een uur later deinden de vier rijen dansers behoorlijk synchroon op en neer.




Na een halfuurtje uitblazen werden kracht en evenwicht getest in het survivalparcours. Op een ton vooruitkomen was een van de moeilijkste, als een aap aan de touwen hangen viel nog wel mee, over een kantelende evenwichtsbalk lopen was een van de makkelijkere opdrachten. 

Veel opdrachten leverden meer punten op wanneer ze met twee werden uitgevoerd; de groepsopdracht (op een rij stoelen alfabetisch gaan staan zonder eraf te vallen) mislukte helaas.






Het werd middag en we fietsten naar de Bunderkes in Boechout voor een picknick en de rest van het programma. Een regenbui passeerde, maar enkele 'die-hards' lieten zich niet van de wijs brengen en voetbalden terwijl anderen hun boterhammetjes opaten.

De namiddag begon voor onze groep met boogschieten. Drie 'Robin Hoods' legden geduldig uit hoe het allemaal in zijn werk ging: de pijl vaststeken, arm strekken, mikken... en hopen dat je in het gele middendeel eindigt.




Speerwerpen vereist een volledig andere techniek. Een korte aanloop, een soort zijwaartse draai met het lichaam en een hoge worp... Het ziet er op televisie allemaal vrij makkelijk uit, maar mijn eerste poging ging amper de drie meter over. Verkeerd vastgenomen... Gelukkig mochten we een paar keer proberen en kon ik eervol derde eindigen.






Afsluiter van de dag was korfbal. Tot vandaag wist ik niet beter dan dat je gewoon met twee ploegen samen op een veld staat en moet proberen de bal in de mand te gooien. De echt regels zijn een pak complexer. Zo sta je met twee keer twee halve teams in twee halve velden en mag je alleen een doelworp proberen wanneer er bij jou niet verdedigd wordt. 





 De leerlingen gaven zich helemaal en de wedstrijd ging dan ook lange tijd gelijk op. Het begon allemaal nogal aarzelend, maar werd hoe langer hoe tactischer. Een van de ploegen moest uiteindelijk het onderspit delven, maar tegen die tijd was er drie kwartier lang intensief gespeeld.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten