dinsdag 1 september 2015

Eén september, twintig over acht

Eén september, twintig over acht. Het is nog opvallend rustig aan het Atheneum. De eerste leerlingen druppelen mondjesmaat binnen. Hier en daar lopen ook wat mama's of papa's, terwijl zoon- of dochterlief de weg naar de overdekte speelplaats vindt. Daar wacht een team klassenleraren van het eerste jaar om ze te vertellen waar de nieuwe leerlingen zo meteen om negen uur verwacht worden. 

Tegen die tijd wordt het wel behoorlijk druk, want de laatste jaren neemt het aantal leerlingen op het KAM alsmaar toe. Nog enkele uren en de gangen en klassen gonzen en bruisen weer van de activiteit. 

Zo'n eerste dag is zoeken, verkennen, wennen. Je moet de vakantie nog uit je lijf schudden, ontmoet heel wat nieuwe mensen, krijgt een grote hoeveelheid informatie te verhapstukken... Hoe heette ook weer die leerkracht Frans, waar liet ik mijn inlogcode voor Smartschool, in welk lokaal hebben we gedragswetenschappen?

Vanaf morgen betekent 'twintig over acht' weer dat de lessen al begonnen zijn. Hopelijk blijft er de komende dagen, weken en maanden nog genoeg hangen van het enthousiasme van zo'n eerste dag. Dat het voor iedereen een fantastisch jaar mag worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten