zaterdag 23 januari 2016

Workshop Ambiorix

Op maandag 11 januari kwam archeoloog Sven op bezoek. Enkele leerlingen van het tweede jaar vertellen zelf wat er gebeurde.Hij vertelde ons over levenswijze van de Galliërs en de Romeinen. We mochten ons verkleden als Galliërs, de Romeinen bekogelen met tennisballen en kregen een cursus juwelen maken met gouddraad. Sven wist het heel goed en leuk te vertellen. Daarna moesten we jammer genoeg terug naar Engels.

Kenny Philippe 250B

Zoals vorig jaar kwam de archeoloog Sven een workshop geven aan het tweede jaar over de Kelten en de Romeinen. Elke klas werd in twee groepen gesplitst en verkleed als Kelt of Romein. Daarna leerden we over de typische oorlogsvoering van de Kelten en de Romeinen. Dit deden we door een spel met schilden en tennisballen. Als laatste maakten we een amulet of een ring uit gouddraad.
Samy Van Damme 250B

We werden ontvangen door een gek geklede man genaamd Sven. Hij leerde ons hoe de Galliërs en de Romeinen zich kleedden vlak voor de oorlog.

Na een zeer boeiende uitleg begon het echte werk! We werden in twee groepen gesplist: de Romeinen en de Galliërs. De Galliërs kregen een stoffen 'braka' (broek), een geruit hemd en een touw als riem.

Ons gezicht en onze armen werden bekladderd met blauwe schmink en in onze haren werd ossevet (gel) gedaan.

Bij de Romeinen kreeg je een tunica. Een tunica is een soort kleed dat boven de knieën komt. Over de tunica trokken ze een stoer segmentenpantser, met op hun hoofd een helm.

Nadat iedereen klaar was, kregen we een groot schild. Daarna gingen we naar buiten en speelden we oorlogje. We mochten met tennisballen naar elkaar gooien. De tennisballen moest je proberen af te weren met je schild. Na de oorlog trokken we terug naar binnen om ons klaar te maken voor de speeltijd. Daarna leerden we hoe we armbanden en andere sieraden konden maken van gouddraad.Geen opmerkingen:

Een reactie posten