maandag 2 januari 2017

We4You organiseert daguitstap Antwerpen

Rond de jaarwisseling wordt altijd gretig teruggeblikt op het afgelopen jaar. Het is dus het uitgelezen moment om even terug te denken aan de daguitstap in Antwerpen die op donderdag 10 november in goede banen werd geleid door studentenbedrijf We4You. 


Het eindjaar toerisme moet bewijzen waar het toe in staat is. Voor Michiel, Nando, Delafine en Dante betekende dat een succesvolle citytrip ineen boksen. Het vijfde jaar toerisme ging mee als klant en om te observeren, want volgend jaar is het hun beurt.


Voor een verkenning van het station werd een beroep gedaan op ervaren stadsgidsen. De groep werd in drieën gesplitst en op pad gestuurd langs oude en nieuwe perrons, protserige buitengevels en heel wat winkeltjes.


's Middags werd afgesproken aan het MAS. De klim van negen verdiepingen verzekerde ons van een indrukwekkend uitzicht. Lopende tentoonstellingen bezochten we niet.


Nu we toch aan het Eilandje waren, grepen de organiserende teamleden ook de kans iets meer te vertellen over de schepen die er aangemeerd lagen. Hoe doe je dat, bijvoorbeeld, aanmeren? De laatste etappe van de dag was het Red Star Line museum. Daar kon We4You echt bewijzen wat ze waard zijn, want ze gidsten de groepen leerlingen en leerkrachten zelf. Hoe was het voor al die families, al die jaren geleden, om België te ontvluchten en betere oorden op te zoeken? De Verenigde Staten, bijvoorbeeld. Aan het einde van de opstelling kon iedereen opzoeken of zijn of haar familie ook ooit aan boord van één van de Red Star Line schepen stapte.

Het was een lange dag in Antwerpen met het verlengde weekend dat al op de loer lag, maar het was de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten