donderdag 15 maart 2018

Week van het Geld

Op woensdag 14 maart nam klas 2MWf deel aan een internationale quiz over 'De week van het geld'. In Vlaanderen waren er honderd scholen die konden deelnemen.  Om 11u.15 was het uiteindelijk zover: via YouTube werden de vragen live uitgezonden.  Ze werden beantwoord via Kahoot.

Op het moment dat de quiz begon ondervonden we problemen bij het uitzenden van de live-quiz.  Na vier vragen zagen enkele leerlingen dit probleem en stelden ze onmiddellijk een oplossing voor.  Via het 4G-netwerk konden we de vragen zonder vertraging oplossen.  

Alle leerlingen werkten enorm goed mee... De eerste prijs was immers een uitstap met de klas naar Londen. Sommige leerlingen hadden hun rekenmachine vast, andere hun cursus om antwoorden op te zoeken. Op een bepaald ogenblik gaf de organisatie een tussenstand door. We stonden op de 37ste plaats. Niet slecht, vonden we.  Enkele vragen verder stegen we naar de derde plaats. Alle leerlingen in de klas beseften dat we misschien nog een stapje hoger konden komen.

Uiteindelijk werden we de tweede school van Vlaanderen!  Onze prijs? We mogen met de klas een bezoekje brengen aan de bioscoop. Wat was het spannend! Achteraf voelden we de adrenaline door ons lichaam gaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten