maandag 5 maart 2018

Een spetterende 36e Muziekavond!

Wie meneer Joppen vorige week af en toe zachtjes hoorde zingen over Nijntje en Musti, sashimi en sushi, moet toch wel even met zijn wenkbrauwen gefronst hebben. Toch was het raadsel makkelijk op te lossen: het voorbije weekend was het namelijk weer tijd voor de Muziekavond, een jaarlijks hoogtepunt op het vlak van artistiek KAM-talent. 

Vrijdagavond rond een uur of zeven. Gladde wegen, zachtjes toegedekt met frisse sneeuw. Een idyllisch decor voor de openingsavond. In het zaaltje waar de deelnemers zich klaarmaken is de stress even aanwezig als het winters tapijt. "Een chipje, meneer?"

Acht uur. De lichten doven. De eerste groep knalt de avond op gang. Leerlingen van het eerste en tweede jaar hebben middagen lang op hun dans geoefend. De toon is gezet. Vocale en instrumentale pareltjes wisselen af met choreografische hoogstandjes. Te veel om ze allemaal op te noemen, maar de organisatoren van The Voice en De Nieuwe Lichting zullen de komende jaren zeker opnieuw in het Atheneum hun mosterd kunnen halen.

We hebben er een super afwisselend progamma op zitten wanneer Nijntje en Musti door de micro weerklinken. Met een arsenaal aan oud-leerlingen en drie klokken van leerkrachten schalt Raymond van het Groenewoud over het podium de zaal in. Is het écht Raymond, of is het toch 'gewoon' meneer Cooremans? Wanneer een paar heerlijke minuten later alle zangers en dansers het podium beklimmen, zit de eerste editie er alweer bijna op. 

Zaterdag treden opnieuw heel wat toptalenten aan. Leerlingen die er in de klas veeleer stilletjes bij zitten doen nu de theaterzaal uit hun hand eten. Voor velen is de Thaise uitwisselingsstudente uit het vijfde jaar de verrassing van de avond. Zij mag dit keer de avond afsluiten met haar schitterende vertolking van Charlie Puths hit.

De 36e Muziekavond? Die was alweer om in te kaderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten