zaterdag 24 januari 2015

Wereldspeler onder een dak met vetplantjes

Toen nog bijna niemand iets had gehoord over broeikasgassen en de opwarming van de aarde, startte in Malle een bedrijfje met het maken van revolutionaire schoonmaakproducten. Heel wat jaren later is Ecover een van de grootsten in zijn marktsegment. Reden genoeg om er met de leerlingen economie van het vijfde jaar op bezoek te gaan.


Duurzaamheid is een modewoord geworden, maar in Malle proberen ze elke stap in het proces zo te ontwerpen dat de impact op het leven en de aarde minimaal blijft. Voorbeelden te over: een groendak met vetplanten isoleert tegen warmte en kou, een deel van de verpakkingen wordt gemaakt van suikerriet, transport wordt tot een minimum beperkt. Volmaakt is dat uiteraard nog niet, maar de intentie is er. Dat duurzaam ondernemen was meteen ook het belangrijkste aandachtspunt tijdens het bedrijfsbezoek.


Of veel van de aanwezige vijfdejaars nu zelf aan het afwassen of het poetsen gaan, durf ik betwijfelen, maar met het proefzakje dat ze achteraf allemaal kregen, zullen ze het zeker op een milieuvriendelijkere manier kunnen doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten