dinsdag 27 januari 2015

Workshop prehistorie

De leerlingen van het eerste jaar werden terug in de tijd gekatapulteerd en belandden zomaar in de prehistorie. Gelukkig stond daar een uiterst bekwame gids klaar. Enkele eerstejaars doen hun enthousiaste verhaal uit de dierenvellen: 



"Op 7 januari kwam Sven, een archeoloog. Hij verscheen in een geweldige outfit met een fantastisch decor en leerde ons hoe je kan overleven in de prehistorie door vuur te maken met een tondelzwam, of wonden te ontsmetten met urine of houtskool.  



Na 50 minuten gingen we speerwerpen. Ons doel waren knuffels. Daarna mochten we vuursteen kapot maken met een hamer. Een hamer? Neen, met een steen van graniet mochten we stukken van de vuursteen kloppen. Deze stukken werden dan gebruikt voor speerpunten, punten van een pijl en boog. Het was een leuke dag."
Diyetlua Kilapi uit klas 130A




"Ik vond de workshop vooral leuk door het thema. Sven, de archeoloog, legde de dingen op een aangename manier uit. Het speerwerpen vond ik minder, omdat het zo koud was. Op het einde mochten we zelf speerpunten kappen. Dat vond ik het beste."
Sterre Rombouts uit klas 130A


Geen opmerkingen:

Een reactie posten