dinsdag 27 januari 2015

Workshop Ambiorix

Een teletijdmachine hebben we nog altijd niet, maar met archeoloog Sven leek het niettemin alsof de leerlingen van het tweede jaar waren teruggeplaatst in de tijd. Hun workshop was volledig opgebouwd rond de fascinerende figuur van Ambiorix. 

Enkele leerlingen doen zelf het verhaal:


"Sven heeft ons meegenomen naar het jaar 54 v.C., toen de Galliërs en de Romeinen oorlog voerden. Zelf hebben we ook gevochten: op de speelplaats, met tennisballen. Net als de Galliërs hebben we juwelen gemaakt, niet van goud, maar van messin. 


Hij liet ons ook proeven van zijn speciaal bier. Het recept is heel simpel: appelsap met honing op een warme plaats zetten, zodat het kan gisten. Zo komt de alcohol in het bier."
Emma Pauwels 241B


"Met onze geweldige school hebben wij de workshop "Ambiorix" gedaan.  Toen we de klas binnen kwamen was de klas versierd met allemaal spullen uit de klassieke oudheid.

Sven vertelde ons over wat we die dag gingen leren. We kregen vier opdrachten, de leukste was dat de ene helft zich moest verkleden als Galliërs, de andere als Romeinen. 


De grootste leerlingen werden als Galliërs gekozen en geschminkt. Iedereen kreeg een schild. De kleinere leerlingen kregen een tunica aan en kregen gevechtstraining over de 'schildpadformatie'. We gingen naar de speelplaats en deden een tennisballengevecht. We leerden ook hoe we sierraden moesten maken met gouddraad.  


De workshop was fantastisch! We hebben veel bijgeleerd en Sven heeft alles heel goed uitgelegd. We hopen dat we volgend jaar nog een workshop krijgen. 

Het was heel leerrijk en een ervaring om nooit te vergeten."
Chaimae en Milena uit klas 245A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten