maandag 7 maart 2011

Met de tweedes naar de Antwerpse haven!

"Door de wind, door de koude, dwars door alles heen … Over het Jaagpad, langs de Noorderterminal en de Berendrechtsluis, door de polderdorpjes en het vrachtwagenverkeer…"
In het kader van de lessen aardrijkskunde bracht het tweedejaar van onze school op dinsdag 22 februari een bezoek aan de haven (van Antwerpen, uiteraard).
"We trotseerden de ijzige koude langs de bolle oever van de Schelde, leerden het verschil tussen containerschepen, duwkonvooien, kustvaarders en baggerschepen en verdiepten ons in de kenmerken van het natuurlandschap, het havenlandschap, het landelijk landschap, het industrielandschap, het toeristisch landschap en het verkeerslandschap."
Een hele boterham, maar uiterst boeiend voor onze leerlingen die volgens onze gidsen een pluim verdienen voor hun aandacht en oprechte interesse! 
Ze willen ons daarom volgend schooljaar heel graag opnieuw verwelkomen en dus hebben we maar meteen een datum geprikt. Aan alle eerstejaars: "Valentijn in de haven van Antwerpen, zegt jullie dat iets?"
D. De Leenheer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten