vrijdag 7 oktober 2016

Klasdag zesdes: speeltuinen, egelen, midgetgolfen en pannenkoeken

"Meneer, u bent te laat!" Een fijne begroeting, maar helaas ontegensprekelijk waar. Komt ervan, wanneer je zelf altijd de puntjes op de i wilt zetten. Komt er ook van, wanneer je een fietsketting die makkelijk van z'n tandwiel wipt toch vertrouwt... en stonden we nu aan het Middelheimpark of aan het Nachtegalepark, of gewoon aan allebei? 



Wat een valse start leek, bleek gewoon een leuke opmaat voor een harmonische voormiddag met de leerlingen van zes moderne talen en zes economie-wiskunde.



Een eerste uitdaging was het zoeken naar een geschikte plek om met z'n allen op de foto te kunnen. Een speeltuin vlakbij bood de nodige mogelijkheden. Iets rustiger ging het eraan toe op de midgetgolf, waar geregeld een 'oh' of een 'ah' weerklonk. Holes-in-one wisselden af met teleurgestelde zuchten: waarom wil dat idiote balletje niet in dat gat?



Een heel andere uitdaging was een vastgelopen egel weer vlot te krijgen. Het arme diertje had de grootte van het gat in de omheining overschat en kon niet meer voor- of achteruit. Gelukkig wist Jean-Louis een tang en handschoenen te vinden en kon hij het beestje uit z'n netelige situatie bevrijden. Goede daad voor vandaag: check!




Om alle golffrustraties weg te spoelen of met een laagje suiker te paaien, gingen we aan tafel voor een pannenkoek of wafel (of croque) met suiker, room, ijs, ketchup en mayonaise (in meer of minder aantrekkelijke combinaties). Een smakelijke bekroning van een geslaagde klasdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten