woensdag 1 april 2015

Dagje Amsterdam

Vorige donderdag 26 maart reden de vijfdejaars naar de hoofdstad van Nederland. Dit is hun verslag:

De leerlingen van 5 moderne talen hadden het grote voorrecht in de kleinste bus te zitten met de tofste leerkrachten. In Amsterdam verkenden we eerst het Tropenmuseum. Hier waren er genoeg vragen, knopjes, jukeboxen, spelletjes en zanglokaaltjes om zelfs de meest actieven vrolijk te maken, al waren er leerlingen met wel erg speciale interesses.
Daarna reden we voor een lekkere hap of wat junkfood naar het Leidse Plein. Aansluitend volgde het eerste deel van de stadswandeling. Helaas begon het toen meteen te regenen, maar Hans en Grietje hielden ons droog. Toch drong een versneld bezoek aan het Rijksmuseum zich op. Niemand kon hier genoeg krijgen van het werk van Rembrandt, Vermeer, Hals, Van Ostade, Adriaan van de Velde en andere meesters. We zagen er ook het stokje van Oldenbarnevelt en de kist van Hugo de Groot.

Daarna trotseerden we opnieuw regen en kou op onze weg naar de Dam. Gelukkig kregen we op veel plaatsen deskundige en hartverwarmende uitleg over Amsterdam. In het Begijnhof werden we vriendelijk ontvangen door enkele dolenthousiaste begijntjes. De dapperste der dapperen was Lenn. Toch was een lekker warme koffie of een bezoekje aan een winkel in de buurt van het Koninklijk Paleis bijzonder welgekomen. Zingend reden we terug naar het verre Mortsel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten