zaterdag 25 april 2015

Projectweek - de thuisblijvers

Niet iedereen kan een hele week mee op uitstap. Om uiteenlopende redenen bleven sommige leerlingen deze week in de buurt, al is dat ruim te interpreteren. Ze schreven zelf een verslag van wat zij bezochten.


Maandag vertrokken onze klas- en schoolgenoten. Eerst kregen we een lange uitleg over gebarentaal. Er was zelfs gebarentolk gekomen, dus kon die natuurlijk extra veel uitleg geven... We hebben wel wat bijgeleerd!

Een beetje later gingen we les geven in de lagere school aan het tweede en vierde leerjaar. We werkten in kleine groepjes en we hadden het over zintuigen. Ik zelf vond het heel leuk en de anderen blijkbaar ook!

Na de kleine pauze hadden we het over Turkse gerechten. Het was heerlijk en dat allemaal dankzij de zus van meneer Dogan. Nog eens bedankt daarvoor: zo veel hapjes helemaal alleen gemaakt!

Na de middagpauze hadden we een workshop over fotografie. Eerst kregen we heel wat tips en daarna was het aan ons: zelf aan de slag, op de speelplaats foto's trekken, de hele week lang een foto van elke dag...

De workshop zelf vond ik best leuk en het is eigenlijk best wel een leuke taak. De leerkrachten doen er alles voor om het altijd gezellig en leuk te houden!

Sumiya uit klas 110A



Tijdens het thuisblijfproject zijn we op woensdag 22/04/2015 naar Urania in Hove geweest. Daar hebben we veel geleerd over de planeten in ons zonnestelsel. We hadden een hele toffe gids die alles heel goed heeft uitgelegd. Tijdens onze voormiddag daar hebben we ook een reportage gezien over hoe het in een raket in de ruimte is. 

Aan het einde van de voormiddag zijn we naar de top van een toren geweest waar zich een enorme telescoop bevindt. Het was een toffe dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Chaimae




Donderdag: Brussel

Om 9 uur stonden we op de trein te wachten in het station van Mortsel Oude-God. In Brussel gingen we naar het Muziekinstrumentenmuseum.  Daar kregen we een rondleiding en mochten we enkele instrumenten bespelen, zoals bijvoorbeeld een hoorn. 

's Middags gingen we eten in de buurt van de Kunstberg en dankzij Shady hadden we een luxediner in de Quick! Nadien zijn we naar het Koninklijk Paleis gewandeld, maar de koning deed niet open. We zagen wel veel politie. 

Toen zijn we naar de Grote Markt gestapt en bezochten Manneke Pis in de Stoofstraat. Daar kregen we een lekkere wafel, met aardbeien en slagroom. Je kon zelf kiezen wat je erop wou. Dat was het einde van ons avontuur!

Nick

Geen opmerkingen:

Een reactie posten