dinsdag 21 april 2015

Projectweek eerstejaars: de eerste dag

Een hele week lang houden we de vinger aan de pols van zo veel mogelijk groepen op projectweek. Dit is het eerste verslag dat de eerstejaars doorstuurden:

De zon stuurde ons naar het nog zonnigere oosten van ons Belgenlandje. Met drie volle bussen kwamen we aan in Kinrooi, waar we meteen hartelijk ontvangen werden.

Kamers werden ingedeeld, het geheugen werd opgefrist dankzij een lesje 'leren oriënteren' zodat alle eerstejaars met alle nodige tools op pad konden om hun weg te vinden in de toch wel wijde omgeving rondom ons domein: het Woutershof.

Van het maken van een vijftig meter lange klerenketting tot het berekenen van de totaal afgelegde afstand: de leerlingen hun kennis en creativiteit werd wel degelijk op de proef gesteld. Niet voor doetjes, zo'n eerste GWP-dag.

Gelukkig werd al dat harde werk beloond met nog meer zon en ... lekkere frietjes met stoofvlees!

Sport en spel, winkeltje spelen, lekker keuvelen en gezelschapsspelletjes alvorens we onder de wol kruipen, hier in het natuurgebied.

We smeren alvast onze beentjes in want morgen gaan we op pad: naar Maaseik, langs de grenspalen en langs de Maas tot in Thorn.

GWP 1: GO!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten